+   B I O G R A F I   +

Break Even blev dannet tilbage tidligt i 2004, af Martin von Seelen (sang og guitar)og Allan Ørberg (bass). I dag er har bandet fået selskab af trommeslageren Mik B. Efter lidt snak og en enkelt øver, besluttede Allan og Martin hurtigt at Mik B. skulle være ny trommeslager i bandet. Break Even har fra starten haft et overordnede mål som er at spille energisk rock n' roll og tage på landevejen med det så ofte så muligt.

Kun få måneder efter at have mødt hinanden i et inferno af pølser, brød og kakaomælk, spillede Break Even deres første koncert som band og inden året var omme, havde bandet også indspillet en EP, indeholdende fire numre, som kort tid efter gav dem en distributionsaftale med danske MisLabel.

Herefter gik det stærkt. I foråret 2005 skrev Break Even således under på en pladekontrakt med det lille danske pladeselskab, Midget Records, som tidligere også havde haft udgivelsesrettighederne på Allan Vegenfeldt. Pladekontrakten betød at Break Even brugte hele sommeren på at indspille deres første album med Tom Lindby (Natural Born Hippies, Xantom) i producerstolen. Imellem indspilningerne fandt bandet dog også tid til at spille på bl.a. Vig Festival og Samsø Festival, hvor de delte scene med navne som BAAL og Ataf.

Break Evens selvbetitlede debutalbum udkom den 17. september 2005 på Midget Records og blev efterfulgt af en Danmarksturné, der dækkede de fleste mindre spillesteder rundt i det ganske land. Bandet havde også en enkelt afstikker til Tyskland, hvor de spillede på Beller Frei-Bad Open Air i nærheden af Hannover. Ved denne lejlighed overhørte den amerikanske guitarist, John Hayes (Mother's Finest, John Haze Project), i øvrigt bandet og komplimenterede i stor stil deres lyd og sceneoptræden.

Allerede nogle måneder inde i 2006 forlod Break Even dog Midget Records, da bandet ikke følte, at selskabet havde levet op til deres forventninger og lovninger. Ikke desto mindre fortsatte bandet deres endeløse turnévirksomhed i Danmark, hvor de spillede på alt fra større danske festivaler til små lokale og ret ubesøgte spillesteder. Dette år bød bl.a. på endnu en optræden på Samsø Festival samt et support-gig for Rock Hard Power Spray, som de største højdepunkter.

I sommeren 2006 gik bandet igen tilbage i studiet, for at påbegynde indspilningerne til en opfølgning af deres debutalbum og denne gang uden noget pladeselskab i ryggen. Ikke at bandet ikke havde nogen tilbud liggende - der var både fra større danske og sågar et internationalt selskab - men de tilbud der kom, var bare ikke attraktive nok. Igen assisterede Tom Lindby som tovholder på de første sessions. Drengene besluttede dog ret hurtigt, at det ville være godt for kreativiteten, hvis man involverede flere parter og derfor kom Morten Madsen (Xantom, Clonecircle) og Dan Hougesen (Dúné, Natural Born Hippies) også hurtigt med på projektet.

Break Even startede 2007 med at supporte Die Dumme Dänen og vendte derefter alt fokus mod at færdiggøre indspilningerne til det nye album, hvor håbet var, at man kunne få det ud engang tidligt i 2008. Indspilningerne og forberedelserne til udgivelsen endte med at fylde det meste af året, men stadig formåede bandet at klemme en del koncerter ind i kalenderen.

Omkring juletid 2007 sluttede de sidste indspilninger og det færdige resultat blev mixet og mastered af Peter 'Ziggy' Siegfredsen (Mercenary, Hatesphere, Illdisposed) fra ZigZound. Faktisk havde bandet allerede mere eller mindre lavet en aftale med en big-shot amerikansk lydtekniker, om at han skulle stå for masteringen, men endte med at vælge 'Ziggy', da hans lyd bare ramte meget bedre.

1. februar 2008 udgav Break Even deres andet studiealbum ved navn PLUS i samarbejde med RecordLabel.Dk. Der blev allerede fra starten satset stort fra bandets side i og med, at de valgte at stå for hele udgivelsen selv og dermed ikke havde, og fortsat ikke har, noget decideret pladeselskab i ryggen til at finansiere udgifterne ved pladen. Dermed vendte Break Even også de etablerede danske pladeselskaber ryggen og valgte i stedet at stå for al udgivelse, distribution, marketing, promovering m.m. selv. Dette kunne bl.a. ses på udgivelsesdagen af PLUS, hvor bandet samtidigt påbegyndte en én måned lang tv-reklamekampagne på nationalt TV2 og TV2 Zulu. Der er med andre ord ikke blevet taget let på tingene og det bliver der fortsat ikke.